MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Pismo predsjedniku Josipoviću povodom vojničke obaveze pohađanja mise zadušnice

 

PROTAGORA

Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba

i promicanje ireligioznog poimanja svijeta

Zagreb

 

Zagreb, 13. lipnja 2012.

 

Gospodin predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović

 

Predmet: Ugrožavanje ustavnoga poretka, temeljnih vrednota i neovisnosti Republike Hrvatske

 

Cijenjeni gospodine Josipoviću,

Svjesni Vaših brojnih nacionalnih i međunarodnih državničkih poslova u ovim neizvjesnim i prijelomnim trenucima ipak izražavamo začuđenost činjenicom da niste javnost upoznali s mjerama koje namjeravate poduzeti u smislu kažnjavanja generala Slavena Zdilara te sprječavanja djelovanja pripadnika oružanih snaga kojima ste Vi vrhovni zapovjednik da krše Ustav RH i prava građana ateista ili pripadnika drugih konfesija u budućnosti.

S nevjericom smo svjedočili bezočnom napadu na Ustavom Republike Hrvatske zajamčena ljudska i građanska prava i slobode, te pokušaju ugrožavanja neovisnosti Republike Hrvatske stavljanjem oružanih snage u službu stranih država i tuđih interesa, kao što su u proteklim danima prenosili dnevni tisak i mnogi Internet portali.

Budući da u međuvremenu nije demantirana informacija koju je medijima poslao Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske da je:

„…na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) Petar Zrinski, brigadni general Slaven Zdilar izdao je zapovijed kojom je naložio tko, kako i kada sudjeluje u obilježavanju tog blagdana te je, među ostalim, zapovjedio tko od djelatnih vojnih osoba, službenika i namještenika treba sudjelovati na misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sv. Mati slobode na Jarunu i svečanoj akademiji u KD Vatroslav Lisinski,…a brigadni general Zdilar je u zapovijedi utvrdio i odgovornost čelnika ustrojstvenih jedinica HVU-a za sudjelovanje 198 djelatnih vojnih osoba i državnih službenika i namještenika na misi zadušnici i svečanoj akademiji u Lisinskom.“

Pitamo Vas može li general Zdilar, ili bilo tko drugi, nekažnjeno ukidati Ustavom Republike Hrvatske zajamčena prava i slobode građana, jer ako može on, moći će to činiti nekažnjeno in drugi. Smatramo da su se stekli svi uvjeti da u skladu s Vašim ustavnim ovlastima iz članka 99. razriješite generala Zdilara i nečasno ga otpustite iz hrvatske vojske.

Kao građani Republike Hrvatske i kao glasači koji su plebiscitarno prihvatili Vaš poziv i Vaše obećanje o „Novoj pravednosti“ nerado podsjećamo na sličan pokušaj ugrožavanja ustavnoga poretka Republike Hrvatske od strane grupe generala koje je Vaš prethodnik bez ustručavanja umirovio i dobio podršku sve demokratske javnosti.

Slobodni smo pozvati se na članak 46. Ustava Republike Hrvatske po kojem: „Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.”. Taj odgovor treba odjeknuti širom svijeta i time upozoriti sve strane sile koje pokušavaju preuzeti kontrolu nad školstvom, sveučilištem, kulturom, javnim medijima i čitavim društvenim životom Republike Hrvatske, da im jamac njezine neovisnosti to neće dopustiti.

 

S poštovanjem,

Za Upravni odbor udruge Protagora

Potpredsjednik prof. dr. sc. Lino Veljak

 

Vezani članci

Brigadni general zapovijedio: Obavezno na misu zadušnicu!

Ključne riječi

josipović

Podijeli sadržaj

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr