MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

"Evoluirali smo, i što sad?" - tribina

"Evoluirali smo, i što sad?" - tribina

Ovo predavanje ima za cilj široj publici predstaviti izravne koristi koje smo, kao društvo, ostvarili uvažavanjem naše evolucijske povijesti. Mnogi ljudi se zasigurno često pitaju koja je svrha svih tih znanstvenih studija, i što nam je dobroga donijelo to što poznajemo svoju biološku povijest. U ovom predavanju se nadamo odgovoriti na ta pitanja.

 Kroz izravne primjere iz područja medicine i nutricionizma, no prvenstveno kroz dosege iz područja evolucijske psihologije, približiti ćemo građanima kako nam je poznavanje evolucijskog procesa pomoglo da razumijemo sebe i otvorilo priliku da živimo bolje, kvalitetnije i sretnije. Od medicinskih problema poput pretilosti do psiholoških fenomena vezanih uz roditeljstvo, agresiju, ekonomske odluke, potrošačke navike, sreću, ljubav i religiju, istraživanja koja su uzimala u obzir evolucijsku perspektivu otključala su neke od najvećih misterija ljudskog ponašanja.

 Igor Mikloušić je psiholog zaposlen na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar kao znanstveni novak na projektu "Osobine ličnosti, prirodni jezik i kognitivni razvoj". Asistent je na Hrvatskim studijima gdje predaje, između ostalog i "Evolucijsku psihologiju". Od nedavno ima i blog "Darwinova ispovjedaonica" na portalu Jutarnjeg lista. Područje interesa su mu evolucija religioznosti te psihologija ličnosti. U zadnje vrijeme sa studentima radi i na razvoju nove istraživačke metodologije vezane uz online društvene mreže.

Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni muzeja u radno vrijeme. Tehnički muzej, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr