MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Bog biskupa Vlade Košića je peder i jugoslavenska komunjara

Jučer prije podne sisački je biskup Vlado Košić na svom Facebook profilu objavio protokolirano (otvoreno) pismo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. Očekivano od crkvenoga dužnosnika koji agitira za Brunu Esih i HOS-ovce, koji zagovara i traži uvođenje ustaškog pozdrava ”Za dom, spremni!” u hrvatsku vojsku, koji se rukama i nogama borio da SDP-ovka Kristina Ikić Baniček ne ponovi izborni uspjeh kao sisačka gradonačelnica…,ali potpuno promašeno i neprimjereno u republici koja je, prema Ustavu, sekularna i u kojoj su sve vjerske zajednice, kako stoji u članku 41., ”jednake pred zakonom i odvojene od države”.

Košić daje do znanja da je i ranije pisao Plenkoviću, ali sada želi da se za njegovo pismo sazna urbi et orbi.

Premda je pismo šefu Vlade RH protokolirano, ono nije, prema sinoćnijem uvidu u službenu stranicu sisačke biskupije, objavljeno na istoj, ali je efekt da se naveliko raspravlja i da se građani još više ukopaju u rovove postignut s obzirom na to da su veće redakcije jučer prenijele Košićevo pismo, a bilo je i nekih reakcija visokih dužnosnika Sabora, Vlade i HDZ-a. Bile su one, doduše, blage imajući u vidu da se političari ”boje Crkve” i nisu sigurni, barem ovi koji sada vode HDZ, koliko ih baza ”slijedi” ili koliko bi bilo prihvaćeno da jedna ”demokršćanska stranka” smjesti ovoga biskupa tamo gdje mu je mjesto, uz redikule poput Željka Glasnovića ili imenjaka Keruma.

 

Red je da donesemo cijelo Košićevo pismo prije nego što izvedemo neke logične zaključke.

”Br. 44-2017/Prez. U Sisku, 13. lipnja 2017.

Gospodin Andrej Plenković
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske
10.000 Zagreb, Trg sv. Marka 2

Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,
gospodine Andreju Plenkoviću,

Ovo Vam pismo pišem – ovaj puta javno jer ću pismo staviti i na svoj fb – da bih Vam iznio ozbiljne probleme u koje ste se doveli, a svojim ste postupanjem doveli i čitavu Hrvatsku u velike teškoće.

Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu – Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio motto Vaše kampanje: vjerodostojnost! Ja to zovem političkom prostitucijom.

Vi ste se lišili gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja.

To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo.

Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?

U tom kontekstu vidim i katastrofalno zanemarivanje grada Siska, u kojem se prije izbora vodio rat između dviju frakcija Vaše stranke, a što je debelo iskoristila ponovno izabrana drugarica gradonačelnica.

Vama nije stalo do naroda, koji je 86% katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje.

S poštovanjem!

Mons. Vlado Košić, biskup sisački”.

Lijepo je što smo skinuli rukavice i što se prelazi na šaketanje? Jer biskup naziva premijera ”političkom prostitutkom”, nevjerodostojnim političarem, čovjekom koji paktira s neprijateljima života i s protivnicima hrvatstva, koji je lažni demokršćanin i kojem nije stalo do naroda!

Ne znam da li je lijepo, ali je ljekovito, ma koliko to paradoksalno zvučalo. Bilo bi zanimljivo čuti što drugi biskupi, nuncij i sam Papa misle kada jedan katolički biskup koristi sintagmu ”neprijatelj” za drugog čovjeka. Elem, smatram da je dobro da se ovakvim bezobrazlukom Plenkovića tjera da stvarno razmisli s kim zaista želi imati posla i, ako je humanist, a vjerujemo da jest, želi li zemlju po mjeri Benita Mussolinija i Ante Pavelića ili po mjeri Konrada Adenauera i pape Franje.

Jer HDZ se zaista mora upristojiti, a ne samo kozmetički malo pomaknuti prema centru.

Što se pak tiče Košića, čini se da je taj gospodin u stanju permanentnog PTSP-a. I dobro je napisao jedan komentator na mom Facebook profilu da pored ovakvog Košića čak i Zdravko Mamić, kada urla u sudnici, izgleda ”normalan”.

Najnesretniji hrvatski građanin (tako on želi da ga se doživi, kao građanina) u nedjelju navečer nakon drugog kruga lokalnih izbora nije bio čak ni Željko Kerum, koji je galamio da će okrenuti nebo i zemlju kako bi dokazao da su u Splitu izbori lažirani i da su 90% onih 11% nevažećih listića zapravo njegovi glasovi koje je HDZ-ova mafija besramno poništila.

Čovjek koji je nakon gadne večeri otišao u krevet duboko potišten i potresen, pitajući se vjerojatno ima li uopće Boga ako je takva nepravda moguća, bio je sisački biskup Vlado Košić koji se toliko angažirao za to da kandidatkinja SDP-a ne pobijedi u gradu u kojem stoluje, da je čak u kontrakampanji koju je vodio doveo u svoj biskupski dvor krajnje desno politički orijentiranog glumca Božidara Alića da izrecitira monodramu ”Bez lustracije nema Kroacije”, valjda ne bi li egzorcizam ”jugokomunista” i ”jugočetnika” bio kompletan.

Badava molitve svemogućem stvoritelju da pomete ”komunističku bagru” iz Siska, badava intervjui, badava žestoko agitiranje i otvoreno priznanje da je ušao u izbornu kampanju svim silama protiv političarke koja, navodno, ”diskriminira katolike, izbacuje vjernike s posla i brani vjeronauk”: SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, ”predstavnica pakla”, pobijedila je i dobila još jedan mandat s osvojenih 55,80% glasova nasuprot protukandidatu iz HDZ-a Franji Šabanu, ”vjesniku Kraljevstva nebeskog”, koji je osvojio, uz opisanu pomoć biskupa Košića, 41,72% glasova. Nevažećih glasova, to su valjda oni koji će iduće 4 godine čamiti ”u čistilištu”, bilo je 2,48%.

Košić nema problema samo sa svojim vjernicima, koji ga više ne šljive, nisu poslušali njegove apele i glasaju za SDP, već ima ozbiljan problem s Bogom.

Osobno me ne brine previše to što je biskup Košić ljut sada i na vlastite vjernike s kojima ima duboke probleme (jer ga mnogi Hrvati katolici pridošli iz Bosne i Hercegovine baš i ne simpatiziraju). Čovjek je odlučio zamahati pastirskim štapom i na samoga Boga i to će on sam sa sobom morati riješiti. Braća u episkopatu bi mu trebala pomoći. Dijagnoza poziva da drugi biskupi budu sućutni.

Kada bi se čovjek išao spuštati na razinu ludog ponašanja biskupa sisačkog, moglo bi mu se dobaciti da izgleda da, sorry, Bog nije HDZ-ovac, već SDP-ovac i da je pomalo gluh i slijep za tirade toga isforsiranog nacionalističkog ekscentrika.

Na pitanje predstavlja li vjera branu ili pak podupire moralni bankrot, primjer Košića ne može biti pozitivan jer je riječ o jasnoj uzurpaciji moći.

Košić služi kao vrlo dobar primjer za tvrdnju da Hrvatska po mjeri HDZ-a devedesetih nije bila projektirana kao zajednica zasnovana prvenstveno na moralnim vrijednostima, nego kao struktura za utilitarističke ciljeve. Od takvog HDZ-a Andrej Plenković se jasno želi odmaknuti i u tome zaslužuje podršku.

Košićeva agitacija je poziv protiv obaveze da se čuva moralnost i ovdje mogu, sa zadovoljstvom, kazati samo jedno: pušiona, kume.

Primijetili ste da na kraju svoga pisma Plenkoviću Košić priznaje da ga Bog ne zarezuje i da ga ”više ne uslišuje”. Gadan je taj Bog: ne samo što je SDP-ovac, već se može zaključiti iz novog diskursa sisačkog biskupa, interpretirajući uvrede na račun Plenkovića, da je Isusov tata neprijatelj Hrvata, peder i jugoslavenska komunjara.

 

 

Vezani članci

Nema vezanih članaka.

Ključne riječi

Nema ključnih riječi.

Podijeli sadržaj

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr