MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Marš za znanost!!

22. travnja, na Dan planeta Zemlje, širom svijeta će se održati Marš za znanost. U Hrvatskoj su marševi planirani u Rijeci, Splitu i Zagrebu (više na web stranici: https://www.marchforscience.com/satellite-marches/).

U današnje vrijeme u kojemu su sve glasnije i utjecajnije inicijative koje negiraju znanstvena dostignuća i šire nepovjerenje prema znanosti i struci, iznimno je važno raditi na podizanju svijesti o važnosti znanosti, znanstvenih činjenica i financiranja znanstvenih istraživanja povezanih sa svim trenutnim ljudskim i prirodnim problemima, a posebice onim povezanim s klimatskim promjenama. U hrvatskom kontekstu, posebno je važno ukazati na važnost obrazovanja utemeljenog na činjenicama, a ne na dogmama. Krajnje je vrijeme da ustrojimo školstvo koje će biti primjereno dvadeset i prvom stoljeću. Posebno je važno depolitizirati sveučilišta koja ponovno moraju postati mjesta stjecanja najboljih i najsuvremenijih znanja, a prestati biti poligonima obračuna različitih interesnih skupina. Potrebno nam je više vijesti o uspjesima naših studenata i o gostovanjima vodećih svjetskih znanstvenika, a manje vijesti o zaštitarima koji pretresaju studente.

Stoga Protagora podržava ovu inicijativu i poziva sve svoje članove i simpatizere da sudjeluju u Maršu i na taj način pomognu ovu proslavu znanosti i znanstvenih dostignuća.

Proglas Marša

 

RIJEKA  SPLIT     ZAGREB

Vezani članci

Nema vezanih članaka.

Ključne riječi

Nema ključnih riječi.

Podijeli sadržaj

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr