MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Poziv na medijsku konferenciju kao odgovor inicijative civilnog društva uoči nadolazećeg I. Hrvatskog kongresa forenzične ginekologije i perinatologije

06. 09. 2016. 

Poštovane/i ,

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na medijsku konferenciju kao odgovor inicijative civilnog društva uoči nadolazećeg I. Hrvatskog kongresa forenzične ginekologije i perinatologije s međunarodnim sudjelovanjem koja će se održati u

 

četvrtak, 15. 09. 2016. godine od 11 sati u Kući ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c

 

Hrvatski kongres forenzičke ginekologije i perinatologije održava se pod visokim pokroviteljstvom kardinala Bozanića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstva biskupa Košić te strukovnih udruga.

 

Poznato je da se Katolička crkva sustavno bori protiv reproduktivnih prava žena stoga bilo kakvo povezivanje institucija Katoličke crkve s ginekologijom u okviru sustava javnog zdravstva predstavlja zvono za uzbunu. Jasno je koji interes Katolička crkva ima na području ginekologije – postepeno dokidanje reproduktivnih prava žena. Jasno je i koja je uloga sekularne države – zaštite svih ljudskih prava (sviđala se ona nekoj religijskoj hijerarhiji ili ne, bila ona u skladu s nekim religijskim naukom ili ne) od bilo čijih posezanja, pa i od posezanja religijskih institucija koje ta prava ne priznaju.

 

Što se tiče predsjednice kao pokroviteljice skupa i liječnika sudionika na skupu, osuđujemo činjenicu da oni, umjesto da štite prava pacijentica od svakog, pa i klerikalnog nasrtanja, staju na stranu Crkvene hijerarhije koja ima ambicije kontrolirati spolnost i reprodukciju žena. Takvim svojim postupkom predsjednica i liječnici iz vlastitog oportunizma, zlorabeći vlastiti položaj, izdali su žene – građanke Republike Hrvatske, odnosno svoje pacijentice, zbog interesa crkvene hijerarhije.

 

Na konferenciji medijima će se obratiti predstavnici : B.a.b.e. Budi aktivna budi emancipirana, odnosno Ženske mreže, Bojana Genov, Marijana Bijelić , članica upravnog odbora udruge Protagore, Jasenka Grujić, ginekologinja te Branka Galić, profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Marijo Škrinjar

marijoskrinjar@gmail.com

+385 97 677 9901

 

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr