MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Sretan vam 12. veljače, Darwinov dan!

Sretan vam 12. veljače, Darwinov dan!

Skinite poster i organizirajte Darwinov dan!

Darwinov dan se obilježava svakog 12. veljače. Tog datuma 1809. rođen je Charles Darwin, znanstvenik. Cilj ove proslave, uz odavanje počasti životu znanstvenika je i ohrabrivanje djece da se bave znanošću. Darwin je bio jedan od najvećih svjetskih znanstvenika i uvelike je promijenio način na koji mi ljudi razumijemo postanak svoje vrste. Njegova teorija evolucije je jedna od najvažnijih teorija ikada postavljenih. Prvi put su se znanstvenici okupili da prihvate i rasprave Darwinov doprinos znanosti 1909. Danas se širom svijeta Darwinov dan obilježava različitim proslavama. To uključuje posebne večernje zabave s posebnim receptima za evolucijsku juhu, uprizorenje Darwinovog putovanja jedrenjakom Beagle te Darwinove festivale.

Darwin je bio engleski prirodoslovac s posebnom ljubavlju prema prirodi. Tijekom svojeg proučavanja prirode, spoznao je da su sve biljne i životinjske vrste evoluirale tijekom vremena iz zajedničkih roditeljskih stanica prije nekoliko milijardi godina. Oplovio je svijet promatrajući i crtajući životinje da bi to pokazao. Objavio je knjigu o svome otkriću pod nazivom "O Porijeklu vrsta" koji prihvaća većina znanstvenika kao teoriju evolucije. Još uvijek je ona temelj moderne biologije i nudi logično objašnjenje za raznolikost života na Zemlji. Opisao je proces kojim nove vrste nastaju "prirodnim odabirom" ili "preživljavanjem najsposobnijih". Darwin je sahranjen u Londonu u Westminsterskoj opatiji, pored još jednog velikog britanskog znanstvenika, Sir Isaaca Newtona.

Ovdje pogledajt i poslušajte kratki film o Darwinu i njegovu dobu (na engleskom), a ovdje se sa svojom djecom povezite Beaglom na putovanje oko svijeta i otkrijte teoriju evolucije.

Komentari na sadržaj:

Da biste komentirali ovaj sadržaj morate se autorizirati u sustav.

Učitavam...

Učitavam komentare...

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr