MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Iz medija

Otvoreno pismo biskupu Košiću

Ispričat ću Vam jednu priču da Vas podsjetim na to tko ste zapravo Vi, što podržavate i kojim se načelima vodite. Sjećate li se možda jednog ne tako davnog događaja, kada ste netom nakon izlaska filma „Jasenovac – istina“ u režiji Jakova Sedlara, naložili vjeroučitelju Danijelu Krakeru da u Strukovnoj Školi Sisak taj isti bolesni falsifikat povijesti pusti učenicima na satu vjeronauka? Vjerojatno sada imate ozbiljniju amneziju od Luke Modrića, ali siguran sam da Vam negdje u podsvijesti zvoni ta situacija jer je nakon nje neki „izrod“, kako ste ga kasnije navodno nazvali, novinarima ispričao o cijeloj situaciji i Vama stvorio nelagodnu situaciju. Sad se sjećate, je li tako? E, taj navodni izrod sam bio ovdje potpisani ja.

Datum objave: 18.6.2017.Pročitaj više »

Bog biskupa Vlade Košića je peder i jugoslavenska komunjara

Košić daje do znanja da je i ranije pisao Plenkoviću, ali sada želi da se za njegovo pismo sazna urbi et orbi. Premda je pismo šefu Vlade RH protokolirano, ono nije, prema sinoćnjem uvidu u službenu stranicu sisačke biskupije, objavljeno na istoj, ali je efekt da se raspravlja i da se građani još više ukopaju u rovove postignut.

Datum objave: 18.6.2017.Pročitaj više »

O ustavnom okviru i modelu duhovno - etičkog obrazovanja u državnim školama Republike Hrvatske

Polemika teologinje Anna Marie Gruenfelder i docentice na FF u Zagerbu Marijane Bijelić o modelu zastupljenosti religijskih sadržaja u obrazovnoj i odgojnoj politici državnih institucija / škola pluralističkog društva, vođena na portalu autograf.hr (27. travnja, 17. svibnja i 4. lipnja 2016.) – evergreen je tema; piše Gruenfelder koja zagovara konfesionalno – komunitarni Vjeronauk, iako mu ističe poneku packu. Bijelić istom apostrofira velike poroznosti a njihov uzrok vidi u kreiranju i kontroli vjerskih zajednica nad duhovnim i etičkim u državnoj školi. Stoga predlaže, metodološki bolju – Religijsku kulturu. Gruenfelder pak, postojeći model opravdava i zastupljenošću u školama niza europskih država. Možda i s uvjerenjem da će reforma školstva u RH, u kojoj bi postojeći model trebao doživjeti (određene) promjene, dokinuti bar dio akutnih anomalija?

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav uredništva i udruge


Datum objave: 1.5.2017.Pročitaj više »

Marš za znanost!!

22. travnja, na Dan planeta Zemlje, širom svijeta će se održati Marš za znanost. U Hrvatskoj su marševi planirani u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Datum objave: 19.4.2017.Pročitaj više »

Uvrede pomoćnika ministra

Pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić objavio je u novije vrijeme na društvenim mrežama nekoliko svojih misli, koje zaslužuju pozornost šire javnosti. Polazeći od ocjene prema kojoj su visoki državni dužnosnici u svim svojim javnim nastupima (a objave na društvenim mrežama jesu javni nastupi) obavezni da poštuju ustavni poredak Republike Hrvatske te da im nije – kao, uostalom, i drugim građanima - dopušteno širenje mržnje niti promicanje diskriminacije, postaje očiglednim da se spomenuti pomoćnik ministra nije pridržavao svojih obaveza. Njegovo iskazivanje prezira i mržnje u odnosu na ateiste, agnostike, vjernike koji ne pripadaju Katoličkoj crkvi te, konačno, katolike sklone ekumenskom dijalogu predstavlja izrazit primjer fundamentalističke netolerantnosti i (pseudo)religiozne zagriženosti u najmračnijoj tradiciji srednjovjekovnog mračnjaštva.

Datum objave: 10.4.2017.Pročitaj više »

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr