MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Ključna riječ: ustaše

hr.wikipedia ne sadrži istinit sadržaj o Protagori

Obaviještavamo građane da smo ovu adresu i tekst vezan uz Protagoru uočili, ali to s nama nema nikakve veze. U potpunosti se ograđujemo od te stranice i podataka na njoj.

Kako sam spoznao da nema Boga

U ovom kratkom tekstu Oleg Mandić iz Opatije prenosi svoje traumatično iskustvo kojim je postao uvjereni pripadnik skupine ireligioznih ljudi.

Na svu sreću ... Istina

Na svu sreću istinu o djelovanju Katoličke Crkve u Hrvatskoj u doba II. svjetskog rata više ne “propisuju” državne vlasti i ideološke strukture koje kontrolira Kaptol, iako ga se mnogi, očito, još uvijek boje više nego nekada Centralnog komiteta. Ali to je razumljivo, jer Crkva, za razliku od Partije ne određuje njihov život samo prije, nego i poslije smrti.

Nabožno licemjerje

Mali je Živko iz prve ruke znao tko su ustaše, a kako je 1941. već s 10 godina mnogo knjiga pročitao i radio slušao on je vrlo inteligentno shvatio da to kolju i siluju bezbožnici, jer da nisu ateisti ne bi to činili. No, ako je tako zašto se tim bezbožnim koljačima i silovateljima drže mise zadušnice i zašto don Živko Kustić ne digne svoj glas protiv toga.

Uprezanje Državnog odvjetništva

Kardinal Bozanić zatražio od Državnog odvjetništva da provede istragu protiv Ivana Fumića zbog njegovih izjava o povezanosti Crkve s ustaštvom, a revni su se pravnici odmah uprli tražiti pravnu osnovu na kojoj bi se kardinalu moglo udovoljiti.

Zločini klera u NDH

Koncem ovoga tjedna slijedi novi udar na Katoličku crkvu. Knjiga “Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednoga dijela katoličkog klera” teško optužuje Crkvu u razdoblju Drugog svjetskog rata.

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr