MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Ključna riječ: popis stanovništva

David protiv Golijata

Okrugli stol u organizaciji udruge David na temu popisa stanovništva u RH.

Izvješće: Ateisti u svijetu trpe progon i diskriminaciju

Ateisti i drugi skeptici trpe progon i diskriminaciju u mnogim dijelovima svijeta, a najmanje u sedam država prijeti im smrtna kazna objave li javno svoja uvjerenja, navodi se u izvješću objavljenom u ponedjeljak u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava.

Konferencija za tisak zagrebačkog Odsjeka

Uoči popisa stanovništva, održali smo konferenciju za tisak na kojoj smo ukazali na neadekvatnu i tendencioznu metodu popisivanja.

Laži filijala Katoličke crkve

Obožavam kad nas, udrugu, kao i mene osobno, pozivaju na nedostatak argumenata, znanja i slično, dok se ti isti moralizatori, pseudonovinari i slične spodobe koriste lažima, uvjerenjima i manipulacijom potonjima, a količinu neznanja i gluposti najbolje ćemo vidjeti u dijelu teksta jednog natječaja na Bogoslovnom fakultetu u Splitui to u suradnji s Filozofskim fakultetom :

Nevjernici u Hrvatskoj u porastu

Sve religije, osim katoličke, su prema rezultatima popisa stanovništva u RH 2011. ili zadržale broj pripadnika ili blago porasle, dok je broj ireligioznih porastao s 2,25% na 4,57%.

Objavljeni rezultati popisa stanovništva - u Ujedinjenom kraljevstvu

Dana 11. prosinca 2012. Britanci su objavili rezultate popisa stanovništva provedenog 2011. Broj kršćana je pao za 13% na trenutačnih 59% dok se broj ispitanika koji ne pripadaju niti jednoj religiji popeo za 10% na 25%.

Plakat

Uoči popisa stanovništva, izradili smo jumbo plakat kojim smo htjeli upozoriti ljude da izjašnjavajući se na popisu kao katolici, u svakom smislu podržavaju instituciju Katoličke crkve.

Samo svaki deseti britanski kršćanin temelj svog morala pronalazi u religiji

Prema novom istraživanju britanski građani koji se izjašnjavaju kao kršćani pokazuju vrlo nisku razinu kršćanske vjere i prakse.

Zlatna medalja za deklarativnu vjeru

Prema upravo objavljenim rezultatima istraživanja koje je proveo i protumačio američki sveučilišni profesor, sociolog religije Phil Zuckerman, Hrvatska je najreligioznija zajednica na svijetu.

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr