MessageBox

MainMessage

AdditionalInfo

 

Radim...

Working

Ulazak u sustav Zatvori [ X ]

Izaberite način ulaska u sustav:

Pomoću Facebook profila

Ako niste povezali Facebook profil sa korisničkim računom, molimo Vas da ispunite sva tražena polja.

E-mail adresa:
Lozinka:

Ako nemate kreiran korisnički račun za portal Protagora.hr molimo Vas pratite ovaj link.

Kolumne

Kolumnisti »

Autor: prof. dr. sc. Milan Polić

Quod licet Jovi, non licet bovi

Glavni urednik Glasa Koncila ne propušta priliku optužiti medije za pristranost, za prešućivanje onoga što bi on volio čuti, za manipulaciju građanima. Nedavno smo tako na televiziji mogli čuti kako glavni urednik zamišlja nepristranu anketu. Nezadovoljan brojem onih koji su dali njemu nepoćudne odgovore poučio je voditeljicu da treba prikazati podjednaki broj alternativnih odgovora.

Datum objave: 5.3.2009.Pročitaj više »

Autor: prof. dr. sc. Milan Polić

Znanstveni argumenti

Veliki kršćanski preobraćenik Zdravko Tomac nedavno je u TV emisiji Nedjeljom u 2 (23.11.2008.) izrekao pregršt kretenskih izjava. No, da me se ne bi pogrešno shvatilo kada kažem da su to kretenske izjave evo i malog jezičnog pojašnjenja.

Datum objave: 15.12.2008.Pročitaj više »

Autor: prof. dr. sc. Milan Polić

Duhovno podvođenje vlastite djece

Duhovno podvođenje vlastite djece

Djeci se svakog dana dešava da bivaju duhovno silovana, a nitko, pa ni njihovi roditelji, ne čini ništa da ih zaštiti. Štoviše njihovi se roditelji prečesto pretvaraju u njihove tihe svodnike. Ne osporavam religioznima pravo na njihov religiozni život, ali im osporavam pravo da nas ostale prisiljavaju živjeti u skladu s njihovim religijskim predrasudama.

Datum objave: 30.10.2010.Pročitaj više »

Autor: prof. dr. sc. Milan Polić

Prezrena katolička manjina

Prezrena katolička manjina

Gospićkom propovjedi, uz proslavu 10. obljetnice Gospićko-senjske biskupije, kardinal Bozanić je upoznao javnost s teškim položajem katolika u Hrvatskoj - progon, diskriminacija, netolerancija, prijezir, omalovažavanje i podcjenjivanje ... alas! Bijeli miševi su vjerojatno krivi i za to „da je došlo do pada povjerenja u Crkvu" . Oni su vjerojatno krivi i zbog toga što „općenito, slabije obrazovani češće izjavljuju da vjeruju u Boga, a oni obrazovaniji rjeđe"

Datum objave: 16.8.2010.Pročitaj više »

Autor: prof. dr. sc. Milan Polić

Psihijatri s Kaptola

Psihijatri s Kaptola

Preko svog glasnogovornika jedna je srednjovjekovna hijerarhijska ustanova koja voli držati žestoke prodike o demokraciji i demokratskim izborima - iako se sama temelji na poniznosti, poslušnosti i pokornosti - poručila „hrvatskoj šutljivoj većini“ da budući hrvatski predsjednik treba biti lik koji će odgovarati njezinu ukusu i od te „hrvatske šutljive većine“ očekuje da tom zahtjevu udovolji.

Datum objave: 13.8.2010.Pročitaj više »

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"Protagora" - Udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta.

Adresa Udruge: Vramčeva 23, 10000 Zagreb

Kontakt e-mail: udruga@protagora.hr